Veelgestelde vragen

Vloerverwarming betekent letterlijk het verwarmen van de ruimte vanuit de vloer. Onder de vloerafwerking worden buizen geplaatst die middels elektriciteit of water warmte genereren. Bij JK vloerverwarming wordt gebruikgemaakt van water. Vanuit de warmtebron (cv, warmtepomp etc.) stroomt warm water via een door JK zelf geproduceerde RVS verdeler door de vloerverwarmingsbuizen. Afhankelijk van de temperatuur van het water dat uit de warmtebron komt wordt er op de verdeler eventueel een pomp geplaatst. Dit om ervoor te zorgen dat het water wat door de buizen stroomt de juiste temperatuur heeft om de ruimte op de gewenste temperatuur te krijgen en houden.

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft vloerverwarming bij JK vloerverwarming. Zo kan er ingefreesd, getackerd of gebonden worden.

Hoe lang het duurt om de vloerverwarming te leggen is geheel afhankelijk van de grootte en afstand/locatie van het project. Gemiddeld kan JK met een team van 2 monteurs op een dag 100 [m²] infrezen/binden op matten. 1 monteur maakt individueel meestal maximaal 5 groepen op een dag.

Om een goede prijsopgave te kunnen maken verwijzen wij u graag naar onze vloerverwarmingsconfigurator

Het is afhankelijk van het type woning en de verlegafstand van de vloerverwarmingsbuizen of de woning volledig op temperatuur te krijgen. In veel gevallen is de vloerverwarming van JK dekkend, maar om dit zeker te weten (vooral bij grote projecten) is het aan te raden om een transmissieberekening uit te laten voeren die bekijkt of de ruimtes warm genoeg kunnen worden.

Er gelden verschillende garantieperiodes op de onderdelen van de vloerverwarmingsinstallatie. Voor een uitgebreid overzicht, klik hier.

JK vloerverwarming slijpt 99 [%] stofvrij in dankzij het HEPA-filter dat in de JK floorgrinder aanwezig is. Wanneer de floorgrinder vol zit, wordt deze geleegd in JK plastic zakken welke vervolgens door de monteurs worden afgevoerd. Om eventuele ongelukjes te voorkomen is het echter wel verstandig om de muren achteraf te sauzen.

Middels een Danfoss regelsysteem kunnen de ruimtes met vloerverwarming apart aangestuurd worden. Dit kan echter niet wanneer er radiatoren in de ruimtes aanwezig zijn die ook digitaal aangestuurd moeten worden met eventueel een slimme thermostaat knop.

De JK RVS verdeler zal in overleg met u geplaatst worden op de plek die het meest wenselijk en/of technisch mogelijk is. Voor meer details en voorwaarden zie punt 12 t/m 19 van de installatievoorwaarden.

JK fermafloor is een compleet, lichtgewicht, maatwerk droogbouw vloersysteem met een unieke samenwerking tussen drie bedrijven: JK vloerverwarming, fermacell en Uzin Utz Nederland (voorheen Unipro).

Fermacell BV is verantwoordelijk voor het vloersysteem bestaande uit duurzame gipsvezelplaten (met brandwerende en akoestische eigenschappen). Het systeem wordt door JK vloerverwarming voorzien van een ingeslepen vloerverwarming compleet met de innovatieve inverse PE-RT vloerverwarmingsbuizen en hoogwaardige RVS verdeler met de benodigde appendages. Uzin Utz Nederland levert de specifiek voor het systeem ontwikkelde additieven, in de vorm van de JK dichtzetmassa, de benodigde JK fermafloor primer en JK fermafloor mortel die specifiek volgens het Uzin Utz Garantsysteem gebruikt kunnen worden. Daarnaast zorgen zij voor advies en de producten t.b.v. de verdere vloerafwerking die ook weer binnen de systeemgarantie vallen.

Voor verdere uitleg, zie www.jkfermafloor.nl.

Aangezien een warmtepomp werkt met lage temperaturen is het als voorbereiding het slimst om de verlegafstand op 100 [mm] aan te leggen in plaats van een grotere afstand. Zo kan er het meeste rendement worden gehaald uit de toekomstige warmtepomp. Daarnaast kan er op de verdeler een stelklep geplaatst worden om de mengfunctie uit te schakelen van het eventueel behouden van de hulppomp. In de toekomst kan dan eventueel een servicemonteur langskomen om de pomp te verwijderen (open verbinding).

JK vloerverwarming egaliseert zelf niet. Indien JK de sleuven wel heeft afgesmeerd met de JK dichtzetmassa kan de vloerenzaak/u zelf advies opvragen bij Uzin Utz Nederland voor verder advies ten behoeve van de verdere afwerking met primeren/egaliseren.

JK vloerverwarming slijpt de sleuven 16 [mm] diep in. Zo passen de JK flextube vloerverwarmingsbuizen van ø 14×2 [mm] er perfect in.

Voor een leek is het vaak lastig te beoordelen wat voor vloer de in te slijpen vloer precies is. Vandaar dat op de website van JK vloerverwarming de verschillende ondergronden worden uitgelegd.

Ter voorbereiding op de installatie van de vloerverwarming zijn er een aantal zaken waar u voor kunt zorgen:

  • Zo kunt u ervoor zorgen dat de aanvoer-retour leiding naar de gewenste verdelerpositie wordt gebracht (indien technisch mogelijk). De monteurs van JK vloerverwarming kunnen de A/R leiding zelf 2 [m] verlengen.
  • Ook kan ervoor gezorgd worden dat er een geaard stopcontact van 230 [V] aanwezig is binnen een straal van 0,5 [m] van de verdelerpositie.
  • Daarnaast is het van belang dat de vloer in geval van infrezen vlak/egaal, vrij van lijm/tapijtresten en bezemschoon is en dat de ruimte vrij is van obstakels/meubilair.
  • Als laatste is het belangrijk dat er een bouwlift aanwezig is als er ingefreesd dient te worden op hogere verdiepingen (vanaf de 2e verdieping) en dient er een vaste trap en/of bouwlift aanwezig te zijn voor de 1e verdieping.

Voor de details wat betreft de voorbereidingen kunt u ook de installatievoorwaarden raadplegen.

Een precieze tijd is helaas niet te noemen, omdat het afhankelijk is van het aantal aanvragen die binnenkomen. Om een indicatie te geven kan uitgegaan worden van een gemiddelde plantijd van tussen de 3 en 6 weken.

Voor alle garantie geldt dat bij: onbedoeld of ondeskundig gebruik, blootstelling aan extreme omstandigheden,
reparaties of reparatiepogingen door niet JK geautoriseerde personen, de garantie komt te vervallen.
Op Arbeid kan er voor na de 1/2 jaar garantie periode een service contract worden afgesloten.

Bekijk onze installatievoorwaarden

Szczegółowa oferta