Vloerverwarming in combinatie met natuursteen

Natuursteen is uitermate geschikt voor de ingeslepen vloerverwarming van JK, vanwege de goede warmtegeleiding van natuursteen. Raadpleeg voor de juiste verwerking ook de uw leverancier van de natuursteenvloer.

 

Optimale warmtegeleiding

Om een goede warmteafgifte van de vloerverwarming mogelijk te maken, mag de warmteweerstand van de vloerbedekking/vloerafwerking niet te hoog zijn.

De vloerafwerking moet de aangevoerde warmte vanuit het ingeslepen vloerverwarmingssyteem goed kunnen afgeven aan de ruimte erboven.

De mate waarin dit gebeurt verschilt per vloerafwerking/materiaalsoort en wordt bepaald door de warmteweerstand (Rc-waarde) van deze vloerafwerking en wordt weergegeven in [m²K/W].

Hoe lager de RC-waarde hoe beter de warmte wordt afgegeven deze waarden liggen voor de diverse vloerafwerkingen tussen de 0,01 en 0,15 [m²K/W].

Natuursteen heeft afhankelijk van de soort en dikte een warmteweerstand van ca. 0.01 tot 0,10 [m²K/W].

Hierdoor is het goed toepasbaar voor onze ingeslepen vloerverwarming. Raadpleeg voor de diverse soorten natuursteen en warmteweerstand in combinatie met de ingeslepen vloerverwarming ook uw leverancier van de natuursteenvloer, hij kan u de details vertellen van zijn product.

Combinatie Duurzame Energie

Met de ingeslepen vloerverwarming van JK is het mogelijk om met een relatief lage temperatuur van het verwarmingswater een woning/ruimte comfortabel te verwarmen. Dit gebeurd energie-efficiënt in combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp.

Dichtzetten en egaliseren

Afhankelijk van de conditie van de dekvloer waarin de vloerverwarmingsbuizen zijn ingeslepen en de te plaatsen vloerafwerking kunnen de sleuven moeten worden dichtgezet. Voor alle dekvloeren geldt dat ze vlak, vormvast en droog moeten zijn. Indien de dekvloer waar de ingeslepen vloerverwarming is gemonteerd vlak is kan de Natuurstenen vloer hierop direct worden verlijmd.

Voor de vloerafwerking is het niet noodzakelijk om de sleuven dicht te zetten en te egaliseren. Raadpleeg uw vloerleverancier voor de juiste afwerking en advies hierin.

Veelgestelde vragen

De naam natuursteen dient als een soort verzamelnaam voor een aantal uit de natuur komende steensoorten die tot vloerafwerking worden verwerkt. Onder natuursteen vallen diverse soorten zoals graniet, leisteen, marmer, lavasteen etc.

Ik wil ook vloerverwarming onder mijn natuurstenen vloer
Szczegółowa oferta