Vloerverwarming in een bestaande tegelvloer

Naast het stofvrij inslijpen van zandcement- en anhydriet dekvloeren bestaat er bij JK vloerverwarming ook de mogelijkheid om vloerverwarming in te slijpen in vloeren met een bestaande afwerking zoals plavuizen of tegels. Er zijn verschillende reden waarom het inslijpen van de tegels/plavuizen de voorkeur heeft boven het verwijderen ervan.

  • Geen breek en sloopwerkzaamheden
  • Leidingen in de dekvloer blijven intact
  • De dekvloer hoeft niet opnieuw aangebracht te worden

Al met al een tijd en kosten besparende methode.

Tegels inslijpen

Het voordeel voor het inslijpen in de bestaande tegelvloer is geen dagenlange overlast en stof. Bij het inslijpen door een bestaande tegelvloer dient er wel rekening te worden gehouden met een uiteindelijk geringe verhoging van de vloer, de nieuwe vloerafwerking wordt dan op/over de bestaande tegelvloer geplaatst.

Het inslijpen van de tegels doen wij na het goedkeuren van de proeffrees altijd op afspraak. Hierbij maken wij gebruik van watergekoelde freesmachines en voor de stroomvoorziening van een aggregaat. Ondanks dat we een proeffrees hebben gemaakt en de vloer hebben beoordeeld kunnen wij nooit 100 [%] garanderen dat het daarna overal goed gaat.

Mochten er delen van de tegelvloer toch niet optimaal vastzitten en loskomen tijdens onze werkzaamheden, dan geldt dat indien wij de vloerverwarmingsbuizen in de sleuven kunnen aanbrengen (zonder dat ze los komen i.v.m. losse tegels)  het aan het vloer applicatiebedrijf is om de vloer zo te repareren, dat de nieuwe vloerafwerking aangebracht kan worden.

Bestaande tegelvloer

Bij de optie om de gehele dekvloer inclusief tegelvloer te verwijderen en daarna de vloerverwarming aan te leggen, zullen bij de “sloop” van de dekvloer ook de leidingen die zich in de dekvloer bevinden beschadigd worden. Deze leidingen zullen nadien gerepareerd of vervangen moeten te worden. In alle gevallen is het verwijderen van tegels en plavuizen met of zonder dekvloer een ingrijpende methode.

De tijd die het vergt, de risico’s van schade, de enorme berg afval, het ongemak en niet in de laatste plaats de kosten van het slopen, verwijderen en opnieuw aanbrengen maakt dat het inslijpen van de bestaande tegelvloer een uitstekend alternatief is.

Er dient altijd een proeffrees gemaakt te worden, om vast te stellen of de vloer geschikt is om te worden ingeslepen.

Voorwaarden voor het inslijpen van de vloerverwarming in een bestaande plavuizen of tegelvloer zijn:

  • De bestaande tegelvloer dient geheel en overal vast aan de ondervloer te liggen. Dit is tijdens de (plaatselijke) proefslijp niet altijd voor 100 [%] vast te stellen.
  • Tegels moeten in te slijpen zijn. 95 [%] van de tegels zijn door JK vloerverwarming in te slijpen. Vooraf kunnen hier echter geen garanties voor gegeven worden.
  • Voor de proefslijp en het uiteindelijke inslijpen van de vloerverwarming is een meerprijs van toepassing.
  • Voor het overige zijn onze gebruikelijke JK installatievoorwaarden van toepassing.

Proeffrees maken

Het beoordelen of het mogelijk is om in uw bestaande tegelvloer ook vloerverwarming in te slijpen kan alleen door ons gedaan worden aan de hand van een proeffrees. Voor een dergelijke proeffrees/opname op locatie bij u wordt een bedrag in rekening gebracht van 135,– [euro] inclusief Btw.

Hierbij worden diverse sleuven van enkele meters lang ingeslepen (inclusief bochten), waarbij tegels dus onherstelbaar beschadigd zullen worden.

Voor een proeffrees op locatie kunt u een afspraak maken met onze planning.

Plavuizen of tegels verwijderen

Als blijkt dat de bestaande tegelvloer niet vast ligt dan dient de tegelvloer alsnog verwijderd te worden en kan er na het eventueel repareren en/of egaliseren van de dekvloer alsnog vloerverwarming ingeslepen worden.

Zo kunnen de plavuizen en tegels zó vast aan de ondervloer zitten dat deze bij het verwijderen ervan de ondervloer (dekvloer) ook beschadigen of zelfs gedeeltelijk “meetrekken”. Met als gevolg dat de dekvloer gerepareerd en/of geëgaliseerd moeten worden of in het ergste geval alsnog geheel verwijderd en opnieuw aangebracht moeten worden.

Onderstaand foto van een verwijderde tegelvloer die geëgaliseerd moeten worden, waarna we de vloer dan weer voor u moeiteloos kunnen inslijpen (De dekvloer dient hierbij uiteraard wel geschikt te zijn voor het inslijpen).

Veelgestelde vragen

Voorwaarde voor het succesvol inslijpen is dat de tegelvloer geheel vast aan de ondervloer dient te liggen. Daarnaast dienen de tegels van een kwaliteit te zijn dat deze bij het inslijpen niet breken. 

Als blijkt dat de bestaande tegelvloer niet in te slijpen is, dient de tegelvloer alsnog verwijderd te worden. Het kan voorkomen dat de vloer hierna geëgaliseerd moeten worden. Vervolgens kan de vloerverwarming ingeslepen worden in de vlakke/egale dekvloer.

Het inslijpen van tegelvloeren brengt extra kosten met zich mee, omdat er gewerkt moet worden met een watergevoerd machine die gevoed wordt door een aggregaat. Daarnaast dient het water/slijpsel (afval) afgevoerd te worden.

Er wordt bij een tegelvloer altijd een proeffrees gedaan om er zeker van te zijn dat de tegels niet breken of loskomen van de ondervloer.  Hierbij worden diverse sleuven van enkele meters lang ingeslepen (inclusief bochten), waarbij tegels dus onherstelbaar beschadigd zullen worden. Wij kunnen na de proeffrees onze verwachting uit spreken maar helaas geen 100 [%] garanties geven of de tegelvloer goed blijft zitten tijdens onze slijpwerkzaamheden.

Ik wil ook vloerverwarming in mijn tegelvloer
Szczegółowa oferta