De Kleine Enk

De Kleine Enk – Arnhem

Het rijksmonument De Kleine Enk in Arnhem is gerestaureerd en verbouwd van kantoorpand tot kinderdagverblijf met praktijkruimte. In de omgeving was sprake van veel kantoorleegstand. Om dit aan te pakken is er gekozen voor een nieuw type gemengd woon/werkmilieu in plaats van een monofunctionele bedrijfsfunctie. Het kinderdagverblijf is een maatschappelijke functie die hier goed bij past, omdat zo meer menging tussen wonen en werken ontstaat.

De restauratie van het rijksmonument is gedaan middels een duurzame manier van bouwen, inclusief de vloerverwarming van JK. Hierdoor is dit pand het meest energiezuinige rijksmonument van Nederland geworden.

Het kinderdagverblijf ‘Kindergarden Arnhem de Enk’ is de huurder van het pand. De opvang heeft unieke eigenschappen zoals een speelzolder en eigen bibliotheek, twee tuinen (één voor dreumesen peuters en één voor baby’s) en een moestuintje voor de kinderen om te kunnen tuinieren.

Voor De Kleine Enk is één samenhangend ontwerp gemaakt, om zo de historische indeling van het rijksmonument intact te houden.
Szczegółowa oferta